Заек със сини сливи по Белгийски
Необходими продукти
- • месото от 1 бр. заек
- • 2 глави лук
- • 100 г бекон
- • масло
- • 1-2 с.л. брашно
- • 200-300 мл червено вино
- • 250 г сушени сини сливи, без костилка
- • 100 г стафиди
- • 30 г кафява захар
- • 2 дафинови листа
- • 5-6 бр. варени картофи за сервиране
Начин на приготвяне
Нарязаният лук се запържва в маслото до прозрачност. Добавя се беконът, нарязан на кубчета и се запържват. Излишната мазнина се изцежда. Месото на заека също се нарязва на едри кубчета и се запържва в същия тиган до кафяво. Поръсва се с малко брашно до сгъстяване на соса и всичко се прехвърля в дълбок йенски съд с капак, в който предварително са поставени червеното вино, сините сливи, стафидите, кафявата захар и два дафинови листа. Оставя се да къкри около 40 минути в предварително загрята на 180 С фурна. Сервира се с варени картофи, нарязани на едро, които да поемат от соса.
Рецептата е добавена от angellina на 10 Януари 2009 г.
Още рецепти за:
Свързани статии:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
Регистрирай се сега!
или
(не изисква регистрация)
Няма коментари
© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.